afisa END page 0001

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή το ΓΕΛ Μεγαλόπολης την αφιέρωσε στην 10η Πανελλήνια  Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής καλούσε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά την προαναφερόμενη ημέρα, με κοινό σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή» να υλοποιήσουν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες ή/και εκδηλώσεις, οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν εντός ή/και εκτός του σχολικού χώρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας ως βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, προτείνονται διάφορες  αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Μεγαλόπολης υλοποίησε  τις παρακάτω δράσεις/δραστηριότητες:

  1. Ενημερωτική Συζήτηση Ομιλία με την κα Μαρία Μπακάλη – Τόγκα (οδοντίατρος) για τη σημασία της διατροφής, της στοματικής υγιεινής και της άσκησης για τη συνολική υγεία του οργανισμού.

  2. Ενημερωτική Συζήτηση Ομιλία με την κα Μαρία Στέφα (φυσιοθεραπεύτρια) για τη σωστή στάση του σώματος και της συνέπειες της κακής στάσης του σώματος, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video, ώστε οι μαθητές να ξέρουν ποια είναι η σωστή στάση του σώματος όταν διαβάζουν, γράφουν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και γυμνάζονται.
  3. Μίνι πρωτάθλημα βόλεϊ.  Στη συνέχεια οι μισοί περίπου μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση της γυμνάστριάς τους κας Χρυσάνθης Κουπαρίτσα και την επίβλεψη πολλών καθηγητών έπαιξαν ένα μίνι πρωτάθλημα βόλεϊ: έξι ομάδες μαθητών συναγωνίστηκαν με σύνθημα το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και με πολύ κέφι! Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα […]. Οι αθλητές βραβεύτηκαν στο τέλος με χειροποίητα μετάλλια φτιαγμένα από συμμαθητές τους σε εργαστήριο εικαστικών (Δράση/Δραστηριότητα) οργανωμένο από την καθηγήτρια κα Τζουρά.
  4. Ομάδα Εικαστικών-Καλλιτεχνικών. Σκοπός της δράσης δραστηριότητας της συγκεκριμένης ομάδας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κα Τζουρά ήταν η δημιουργία αφίσας για την 10η Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και χειροποίητα μετάλλια που θα αποδοθούν  στους μαθητές/τριες της δράσης του μίνι πρωταθλήματος βόλεϊ.
  5. Πεζοπορία 4 χιλιομέτρων από το χώρο του σχολείου έως το εξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων Κάτω Μακρυσίου, με τη συνοδεία τριών καθηγητριών, με αρχηγό την καθηγήτρια κα Πούλιου Μαριάννα, τιμώντας το πνεύμα του Αθλητισμού και της Άσκησης. Συμβολικά επιδόθηκαν σε σκυταλοδρομία με σύνθημα «Φύσει ἐν Κινήσει», θέλοντας να συνδέσουν την ιδέα της άσκησης με την αγάπη για τη φύση.

    Η συμμετοχή, η διάθεση, η συνεργασία, η πρωτοτυπία το υπέροχο κλίμα που δημιουργήθηκε σε όλες τις ομάδες των δράσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία για την βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας  Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από κοινές δράσεις (τρέξιμο, πεζοπορία, αθλήματα, παιχνίδια) έμαθαν το νόημα της συνεργασίας και τη σημασία του «ΕΥ Αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας. Αυτό αποτυπώνεται  απο τα χαμόγελα των μαθητών και των μαθητριών που δείχνουν πόσο χάρηκαν και ψυχαγωγήθηκαν με την ενασχόληση τους στις διάφορες δράσεις.

    Ο διευθυντής κ. Κατσούλας Νικόλαος και ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Μεγαλόπολης,  ευχαριστούν θερμά τις κυρίες, Μπακάλη – Τόγκα  και  Στέφα,  που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και ανταποκρίθηκαν να κάνουν τις ενημερωτικές ιατρικές εκδηλώσεις-συζητήσεις για τη σημασία της διατροφής, της στοματικής υγιεινής της άσκησης  και της στάσης του σώματος και τον κ. Δρούλια Κωνσταντίνο που βιντεοσκόπησε την διαδρομή της πεζοπορίας απο drone δίνοντας μας  καταπληκτικά πλάνα απο την μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και την υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση.

Από admin