grecia 2024 page 0001
Το Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης σας προσκαλεί σε μία ξενάγηση στον αρχαίο ελληνικό κόσμο στις 19 Απριλίου 2024 από τις 9.00 π.μ. ως τις 13.00 μ.μ. στον χώρο της Βιβλιοθήκης, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις δράσεις των μαθητών του σχολείου μας σχετικά με την αρχαία Ελλάδα.

Το Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης για πρώτη χρονιά φέτος υλοποιεί πρόγραμμα eTwinning, ένα θεσμό της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Εκπαίδευσης, που σκοπό έχει την εναλλακτική παιδεία μέσω δραστηριοτήτων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη διάθεση γνωριμίας, συνεργασίας και φιλίας με μαθητές και διδάσκοντες από σχολεία του εξωτερικού.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιλέξαμε να συνεργαστούμε, μαζί με εταίρους από 9 ξένες χώρες, στο πρόγραμμα των Κλασσικών Λυκείων της Ιταλίας, που υπό την επίβλεψη του καθηγητή Rocco Schembra, ερευνητή του Πανεπιστημίου του Τορίνο, στόχο έχει τον εορτασμό μιας ημέρας Κλασσικών Σπουδών στις 19 Απριλίου 2024.

Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι τα συμμετέχοντα σχολεία να ανοίξουν τις πόρτες τους στους πολίτες και οι μαθητές να παρουσιάσουν μια σειρά από δράσεις τους σχετικές με τις κλασικές σπουδές (θεατρικά δρώμενα, podcasts, γευσιγνωσία, graphic novels κ.α.). Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι, σύμφωνα και με τον καθηγητή Schembra «η υπεράσπιση, προώθηση και διαφύλαξη των πιο αυθεντικών ριζών μας, αυτών του Ελληνο-Ρωμαϊκού Πολιτισμού», αλλά με μέθοδο που, χωρίς να αντιβαίνει στην παραδοσιακή εκπαιδευτική διαδικασία, διδάσκει με παιγνιώδη και απολαυστικό τρόπο γνώσεις για τον αρχαίο πολιτισμό και σεβασμό για τους άλλους.

Σας περιμένουμε!!!

Από admin